Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Аюрведа  »  Принципи на Аюрведа  »  Питта конституция  »  Кариера на Питта

Питта конституция

Питта конституция

Кариера на Питта

Областта на материалните придобивки е най-удобната седалка за съществуването за Питта. Наистина няма прегради в действения свят, които овенът да не може да прониже със своите лазери. Когато всички други са се провалили, представителите на този тип ще продължат да атакуват и да се стремят към целта си и в крайна сметка ще успеят.

Огнените хора са истинско чудо. Те заслужават нашите аплодисменти и благодарност за пионерската работа, на която не е способен нито един друг тип. Те са родени за централната сцена на живота и ние трябва да ги оставим там с дължимото им уважение. Получила това признание, Питта ще продължи с цялото си сърце да върши своите исполински задачи; в противен случай, ако се наложи, ще изгори дори мястото, на което седи, но няма да се откаже от дължимото й внимание.

Слънчевата мощ на този тип осветява действения свят - това е мая лампата на раджа или прогресивната активност (на материално ниво). Докато Кафа посреща естествено земните и майчини нужди на нашата Вселена, а Вата се бори за правилните дейности - сила и знание, мястото на Питта е в дейностите, които носят прогрес на планетата. Те са администраторските, управленческите и пионерските сили на земята. Онзи, който застане на пътя им, ще бъде обгорен до загуба на съзнание. Запалили такива ярки, видими фарове сред спокойствието и стремежа към летене на другите типове, Питтите изправени пред най-трудното от обичайните предизвикателства. Всеки ден са готвят за Стогодишната война, най-вече е добре наточени мечове. Тяхната арогантност не се дължи на факта, че другите ги пренебрегват или им завиждат, а от непознаването на собствената им природа. Истинската им сила се развива от търпението и уважението към другите. Те могат да се пърлят и обгарят непрекъснато, ако не научат елементарния урок на зачитането. Важно е Питта да изпълнява тези садхани, които запалват съчувствието и намаляват осъждане то на другите.

От голямо значение за всички типове е да знаят, че значимостта на съществуването на другия не е само твърдение. Всеки живот е еднакво важен. Различават се само по делите си и степента на своята индивидуална еволюция. Карма е дарът, който ни води тук, но дхарма е благословията, която определя истинските ни резултати. Кармата на огнените хора е раджастична - това е природата на световната активност Когато упорито забиват пети в земята, представителите на този тип започват да се връщат назад в тамас, застоялия, инертен принцип. Питта не трябва да поглежда надолу, тъй като уроците за нея се намират напред, в гуната на саттва. Саттва е състояние на равновесие, тя е хармонията на трите гуни. Това е най-висшето състояние, което могат да достигнат смъртните Саттва е нашата способност да познаем удивителната любов на космическия стремеж. Именно тук необузданият, млад, бушуващ огън се обуздава в студено излъчване. Питта има най- голям потенциал да стане саттвична, хармонична и нежна по природа, ако прояви желание да работи неуморно върху своето его.

Най-подходящи за нейните представители са президентските и директорските постове както в правителства, така и в организации. От тях обикновено стават прекрасни дизайнери, архитекти, инженери и учени. Изявената им далновидност ги кара да преследват пионерски цели. Те се изявяват в дейности, свързани с висшите технологии, като космическите програми и военните.

Проницателността на Питта е по-голяма от тази на нейните партньори. Човекът овен е способен да създаде значими, прогресивни творби в областта на изобразителните изкуства и дизайна. Като водач Питта е ненадмината и нейната смелост, настоятелност и енергия нямат равни на себе си.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 10979

Препоръчани продукти

Коментари за Питта конституция

  1. .

    Не се видях в нито един от типовете, описани като мои. Все пак Ви благодаря!

Подобни статии

Диагностика по езика

Диагностика по езика

Езикът е орган на вкуса и речта. Ние можем да усещаме различните вкусове, само когато езикът е влаже...
Диагностика по лицето

Диагностика по лицето

Лицето е огледало на ума. Линиите и бръчките по лицето свидетелстват за много неща. Болестите и стра...
Диагностика по устните

Диагностика по устните

Устните, подобно на други характерни части на тялото (език, нокти, лице, очи) също са огледало на зд...
Диагностика по ноктите

Диагностика по ноктите

Според Аюрведа ноктите са отпаден продукт на костите. Погледнете големината, формата, повърхността и...
Природните цикли

Природните цикли

Телесните течности, подобно на времето са в постоянно движение. Между движението на тридоша и протич...