Назад до Кафа конституция

Кафа конституция

  1. Кафа конституция
  2. Психологическа природа на Кафа
  3. Сексуалност на Кафа
  4. Кариера на Кафа
  5. Сезонна и всекидневна дейност на Кафа
  6. Външност на Кафа

Психологическа природа на Кафа

„Здрава като скала, студена като проблясващия на лунната светлина поток, това е същността на Кафа."

Кафа е под влиянието на водния и земен елемент, които са енергиите на привличане и очарование във Вселената. Кафа обхваща хранителното тяло и основата й е в гръдната му кухина.

Енергиите на земния принцип на Кафа се олицетворяват от Аиравата, полупрозрачния слон с четири хобота, който излага на показ дъгата. Той носи бог Индра, управителя на земната твърд. Аиравата символизира първата втората чакра, свадхистхана, и е убежище на аза.

Земният елемент се изобразява като квадрат и има жълт цвят. Зародишната мантра, която съдържа енергийния спомен на чакра, е ЛАМ, като „м"-то се произнася носово. Този звук съдържа божеството, което трябва да се повика по време на медитацията върху тази чакра. Водният елемент носи знака на полумесеца и има бял цвят. Звукът на свадхистхана с ВАМ, като „м"-то е носово.

Свадхистхана е доминиращата енергия в Кафа. Тя се управлява от Меркурий, женски и лунен по природа. Тази първична женска сила на сътворението се хармонизира от мъжката слънчева енергия на муладхара. Жизненият воден човек се управлява едновременно от мъжкия принцип на муладхара и женския принцип на свадхистхана. Тези две енергии от основата на сътворението са едно цяло.

Духовната природа на Кафа е под влияние на първата и втората чакра, които обхващат тазовия сплит и гениталната област. Физиологическото и психологическото й местонахождение са точно обратни на тези на Вата, която също се уравновесява от горната и долната област на тялото. Духовната същност на Вата се намира във физиологичния терен на Кафа, а на Кафа - във физиологичната област на Вата. В същината си Вата и Кафа са две противоположни крайности и се регулират от Питта. На космическо ниво Кафа е хранителната сила, Вата - подвижната сила, а Питта - динамичната сила на мечтата.

Принципите на планетата Земя са прекрасно дефинирани за Кафа. От всички телесни типове нейните представители са най-добре настроени към хода на земното оцеляване. Те са написали обществените и семейни дхарми за хората. Лекотата на Вата и бесът на Питта са в ярък контраст с Кафа. Нейната основна енергия поддържа всичко. Тя е основата, върху която е изградено всичко съществуващо. Кафа е архитипът на Майката Земя.

Чрез свадхистхана тя създава и поддържа универсалния жизнен цикъл. Въздухът апана, който циркулира през нейните чакри, тече надолу, за да роди живот. Тя е късната зима и ранната пролет на всичко живо. Кафа отмива кръвта и мръсотията на всекидневието, за да разкрие жизнената свежест. Тя е основната и постоянна практика на живота и без нея няма да има дом, деца, семейство. Тъй като Кафа е майчината гръд на планетата, и Вата, и Питта отиват при нея, за да възстановят силите си. Тя е като спокойната, красива крава, която пасе доволно сред тучна поляна от лютичета. Нейният талисман е най-старият слон, който носи болките и товарите на земята. Символите й, квадратът и полумесецът, олицетворяват нашия фундамент и майчинската, женска природа на мъжкия и женския живот. Представителите на този тип са класически синтез на стоическа грация, спокойствие И чувственост.

Тази жизнерадостна форма на живот осигурява стабилността, която дава свободата на Вата и Питта. Кафа осигурява настоящето за своите партньори.

Тя съществува във физически и астрален план. Кафа, във формата на земя и вода върху планетата, доминира повече от петдесет процента от съществуването ни в пространството и времето. Тези елементи също така представляват повече от шейсет процента от дхагуса и приблизително осемдесет процента от общото ни телесно тегло. В резултат нейните представители имат склонност да се привързват ужасяващо силно към материалния свят. Най-силно изявените им сетива - вкус и обоняние - им създават големи неприятности поради влечението към прекалено богатите храни и притежания..

Точно така, както чистият въздух е необходим за Вата, ясното и ненабиващо се на очи пространство е изключително важно за доброто състояние на Кафа. Способността на нейните представители да дишат, докато изпълняват достойни за Херкулес задачи, се подпомага от заобикалящата ги свежест. Теренът им може да бъде изпълнен, но не и задръстен с енергия. Домашната обстановка трябва да бъде удобна и практична. Най-важната садхана за този тип е великодушно да се въздържат от безсмислено презапасяване. Трудното за Кафа е да определи кое е нужно. То обикновено е едва една четвърт от онова, което смята за необходимо.

Тези солидни, бляскави хора имат силно изразена склонност да губят прогресивните си цели и да се насочват право към съмнителни води. Несъзнателният прием на прекалено големи количества храна, образи, звуци и ухания ги прави летаргични. През сезоните и часовете от денонощието, през които Кафа е по-уязвима; тя трябва да следи особено внимателно желанието си да се обръща навътре в себе си, за да не увеличава допълнително своята инерция и килограми. Когато този великолепен човек слон се подхлъзне, той често попада в пастта на чакащия крокодил. Вярна на непреклонната си натура, Кафа може да се отскубне от силната хватка на подобно поведение, дори това да изисква многогодишни упорити усилия.

Основната природа на този тип се доминира от свадхистхана чакра. Нейният елемент е водата, а символът - крокодилът, известен като Макара. Когато Кафа замърси чистотата на своите води, тя започва да се плъзга към дъното на тъмния водовъртеж, където се спотайва крокодилът на всеки нейн представител. Именно тук тя започва да прави опити да хитрува и да мами другите, като се представя в невярна светлина. В случаите, когато Вата би извършила нещо недхармично от страх. Кафа ще постъпи по подобен начин поради заблуда. Тези тъмни води са изпълнени с депресия и меланхолия. Когато представителите на тази доша сляза във въпросните дълбини, те изоставят ролята на универсален строител, за да се превърнат в активен разрушител. Именно в това пространство възникват много ракови заболявания.

Водният човек трябва да създава и поддържа стриктно разписание за нещата, които му предстои да прави всеки ден. Необходимо е непрекъснато да е във връзка с емоционалното си аз, за да бъде наясно със своите вътрешни конфликти. Той не може да си позволи да трупа антагонизъм и да не намери покой в неговите граници. Подобно на потоците и реките. Кафа трябва да бъде в движение.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Кафа е група 0
„Ловецът“ е човек с кръвна група 0. За този тип са характерни сила, самостоятелност, смелост, интуиция и оптимизъм. Наличието на тази кръвна група подразбира здрав дух, енергичност, амбициозност, решителност и други качества, характерни за лидера. Този тип хора имат нужда от храна с високо съдържание на белтъци, без които не могат да издържат тежки натоварвания. А без интензивна физическа дейност те падат духом. Към „ловците“ се отнасят американският президент Роналд Рейгън, мафиотът Ал Капоне и кралица Елизабет II.. Интересен е фактът, че кръвна група 0 имат само 9% от цялото население на САЩ, но около 30-40% от милионерите, които самостоятелно са постигнали успех.
Юлияна
Много интересно! Благодаря за превода.
Анонимен
Нито един от посочените за мен типове не отговаря на истината! Отговарях максимално точно и изчерпателно.
клементина
Очарована съм от изчерпателните и стегнати статии. Благодаря
Виж още отзиви
Коментирай
loading...