PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Вата конституция

Вата конституция

  1. Вата конституция
  2. Психологическа природа на Вата
  3. Сексуалност на Вата
  4. Кариера на Вата
  5. Сезонна и всекидневна дейност на Вата
  6. Външност на Вата

Сезонна и всекидневна дейност на Вата

Сезонът на Вата е есента и именно тогава възникват повечето от нейните затруднения. За нея е важно да се подготвя ежегодно за спокоен есенен сезон, в който да си отделя малко повече внимание. Времето през денонощието, когато вата енергия с най-активна, е между 2.00 и 6.00 часа. В ранните утринни часове нейните представи тели стават неспокойни и губят съня си. Те трябва редовно да изпълняват пранаяма и релаксация преди лягане. Най-разумно за тях е да си лягат рано, за да см осигурят достатъчно сън преди началото на ранните утринни часове. При възможност е добре да дремнат между 2 и 4 часа следобед, тъй като в този период енергията им се разпръсква. Ако това не може да стане, Вата трябва поне да олекотява максимално програмата си по това време и да сведе до минимум всякакви активни занимания. В резултат влиянието на анахата и вишуддха, представителите на този тип нощем спят четири до шест часа, главно на лявата страна.

За Вата е най-добре да си осигурява три пълноценни хранения дневно, като започва с ранна закуска в 7 часа, обяд в 12, следобедна закуска в 4 и пълна вечеря в 6. Идеалното време за лягане е 10.

Най-значимата садхана за нейните представители е поддържането на стабилен дневен режим, който включва няколко часа за размисъл, следобеден сън и грижи за тялото и ума Вата няма нужда от интензивни физически занимания. Те би трябвало да се сведат до несилови натоварвания като йогийски асани, до-ин, тай чи, леки разходки, кигонг, бавно плуване в някои случаи бягане, и голф.

Рейтинг:

Отзиви

Венцеслава

За съжаление аз не отговарям на описанията. На нито една от трите вида доши. Имам от всички.

Дара
Аз останах, поразена! Дори аз самата не бих могла толкова точно да се опиша. А неточностите ще отнеса към факта, че съм 40 % Вата.
Много точно описание, багодаря!
Отговаря от части, защото никой човек не е 100 една или друга доша. Всеки има от трите типа, като един или два са преобладаващи!
Анонимен
neshto ne otgovaria
Виж още отзиви
Коментирай
loading...