Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Аюрведа  »  Аюрведически тест за типа тяло

Аюрведически тест за типа тяло

Аюрведически тест за типа тяло

Важно е при преценката на вашия тип тяло да подходите абсолютно честно. Имайте предвид, че тя ще бъде повлияна от настоящия ви начин на живот. Шест месеца след като направите необходимите промени в своите действия и начин на хранене, направете нова оценка. Вторият резултат ще бъде по-близък до истината.

Когато попълвате следващия въпросник за типа тяло, отбелязвайте качествата, които ви определят най-точно. Обикновено всеки е носител на характеристики и от трите категории, но преобладават черти от една или две от тях. Може да потърсите помощта на онези, които ви познават добре. 


* С регистрацията може да следите вашите резултати във времето:
Регистрация

Рейтинг: 4.3/5 на базата на 13 оценки
прегледи 308203

Препоръчани продукти

Коментари за Аюрведически тест за типа тяло

 1. .

  qko e

 2. 1.

  Здравейте! От около месец насочих вниманието си и към Аюрведа. Все още ми е ново и се чудя как да напасна някои неща. Ще се радвам ако можете да ми отговорите на някои въпроси.
  Първо освен, че искам поне малко да си приложа хранене в дошите (много е информацията там и доста объркваща) искам и повечето от храната ми да е сатва. Тук ми е едното чудене, защото четох, че ферментиралите храни са тамас. Което ясно, включва сиренето, но предполагам и кисело мляко, кефир, боза?, оцет, трушии, кисело зеле, виното ясно и най-голямото чудене – квас? Четох, че храненето по аюрведа изключва хранене с хляб с мая, което включва и кваса предполагам? Въобще всички ли ферментирали/подквасени храни са тамас?
  Другото ми чудене е относно това, че се препоръчва до 30% сурова храна. Аз съм само вегетарианец засега, който се опитва да се храни здравословно, но повечето дни гледам да ям поне по 1 салата, понякога тя е цялото ядене, а често и по две. Сутрин също да закусвам плодове. Въобще всичко четено за веганство, суровоядство, разделно хранене и прочие ми се размеси :) ))

  И третото е, че пак се препоръчва повече готвено, но аз съм пита-кафа и срещнах и за двете доши препоръка да се хапва повече сурова храна, за едната студена, за другата суха. Аз не че не хапвам готвено, обичам супички и понякога нещо зеленчуково, но без сос, не обичам яхнии. Това ок ли е? Естествено съобразявам със сезона, лятото само на салати, зимата повече готвено.

  Reply ↓

 3. 2.

  blagodaria za informaciata,konstatirah,4e bez da znam sam se hranila po4ti kakto triabva spored tipaja.

 4. 3.

  Pitta bata

 5. 4.

  Az sum dete kristal i sum na10.

 6. 5.

  Каво му е якото не мога да го отворя!!!!!!

 7. 6.

  Теста е добър,тъй като го попълних и прочетох характеристиките - точни са. Сега остава да прочета повече тъй като в момента попаднах на сайта.Смятам ,че око се доверя няма да сгреша

 8. 7.

  IZMERENA E NO KAK DA RAZBERA TESTAT MI KAKVO PREDSTAVLYAVA NAPRAVEN E

 9. 8.

  PITTA -VATA E TELESNOTO MI TYALO
  PITTA 48% VATA 29 % KAFA 24 %

 10. 9.

  Благодаря за теста! С какво да продължим в аюрведа план.

Подобни статии