Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Аюрведа  »  Аюрведически тест за типа тяло

Аюрведически тест за типа тяло

Аюрведически тест за типа тяло

Важно е при преценката на вашия тип тяло да подходите абсолютно честно. Имайте предвид, че тя ще бъде повлияна от настоящия ви начин на живот. Шест месеца след като направите необходимите промени в своите действия и начин на хранене, направете нова оценка. Вторият резултат ще бъде по-близък до истината.

Когато попълвате следващия въпросник за типа тяло, отбелязвайте качествата, които ви определят най-точно. Обикновено всеки е носител на характеристики и от трите категории, но преобладават черти от една или две от тях. Може да потърсите помощта на онези, които ви познават добре. 


* С регистрацията може да следите вашите резултати във времето:
Регистрация

Рейтинг: 4.3/5 на базата на 13 оценки
прегледи 293668

Препоръчани продукти

Коментари за Аюрведически тест за типа тяло

 1. .

  qko e

 2. 1.

  Здравейте! От около месец насочих вниманието си и към Аюрведа. Все още ми е ново и се чудя как да напасна някои неща. Ще се радвам ако можете да ми отговорите на някои въпроси.
  Първо освен, че искам поне малко да си приложа хранене в дошите (много е информацията там и доста объркваща) искам и повечето от храната ми да е сатва. Тук ми е едното чудене, защото четох, че ферментиралите храни са тамас. Което ясно, включва сиренето, но предполагам и кисело мляко, кефир, боза?, оцет, трушии, кисело зеле, виното ясно и най-голямото чудене – квас? Четох, че храненето по аюрведа изключва хранене с хляб с мая, което включва и кваса предполагам? Въобще всички ли ферментирали/подквасени храни са тамас?
  Другото ми чудене е относно това, че се препоръчва до 30% сурова храна. Аз съм само вегетарианец засега, който се опитва да се храни здравословно, но повечето дни гледам да ям поне по 1 салата, понякога тя е цялото ядене, а често и по две. Сутрин също да закусвам плодове. Въобще всичко четено за веганство, суровоядство, разделно хранене и прочие ми се размеси :) ))

  И третото е, че пак се препоръчва повече готвено, но аз съм пита-кафа и срещнах и за двете доши препоръка да се хапва повече сурова храна, за едната студена, за другата суха. Аз не че не хапвам готвено, обичам супички и понякога нещо зеленчуково, но без сос, не обичам яхнии. Това ок ли е? Естествено съобразявам със сезона, лятото само на салати, зимата повече готвено.

  Reply ↓

 3. 2.

  blagodaria za informaciata,konstatirah,4e bez da znam sam se hranila po4ti kakto triabva spored tipaja.

 4. 3.

  Pitta bata

 5. 4.

  Az sum dete kristal i sum na10.

 6. 5.

  Каво му е якото не мога да го отворя!!!!!!

 7. 6.

  Теста е добър,тъй като го попълних и прочетох характеристиките - точни са. Сега остава да прочета повече тъй като в момента попаднах на сайта.Смятам ,че око се доверя няма да сгреша

 8. 7.

  IZMERENA E NO KAK DA RAZBERA TESTAT MI KAKVO PREDSTAVLYAVA NAPRAVEN E

 9. 8.

  PITTA -VATA E TELESNOTO MI TYALO
  PITTA 48% VATA 29 % KAFA 24 %

 10. 9.

  Благодаря за теста! С какво да продължим в аюрведа план.

Подобни статии

Диагностика по ноктите

Диагностика по ноктите

Според Аюрведа ноктите са отпаден продукт на костите. Погледнете големината, формата, повърхността и...
Природните цикли

Природните цикли

Телесните течности, подобно на времето са в постоянно движение. Между движението на тридоша и протич...
Шестте вкуса

Шестте вкуса

За възприемане на вкусовете основно значение има първоелементът Вода. Езикът трябва да бъде влажен, ...
Аюрведа терапии

Аюрведа терапии

Цел на всички терапевтични усилия в Аюрведа е да се установи равновесие между вата, питта и кафа. В ...