PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Питта конституция

Питта конституция

  1. Питта конституция
  2. Психологическа природа на Питта
  3. Сексуалност на Питта
  4. Кариера на Питта
  5. Сезонна и всекидневна дейност на Питта
  6. Външност на Питта

Сезонна и всекидневна дейност на Питта

Сезонът на Питта е лятото и именно тогава възникват повечето от нейните трудности. Естествената й горещина се увеличава от греенето на слънцето. За нейните представители е важно да се приготвят за спокойно и сдържано лято, в контраст с активността им през останалата част на годината. Лятото е идеален сезон за забавления в компанията на роднини и приятели и за къпане в прохладни реки и езера. Океанът не е най-добрият избор за летни екскурзии, тъй като горещите и хапливи огнени натури изгарят прекалено лесно. Разходки и джогинг покрай брега в късния следобед са най-добрият начин, по който Питта може да използва близостта със солените води, ако й се налага да бъде покрай тях.

Огнените хора са родени атлети. Бягането, плуването, тенисът, карането на лодка и всички спортове, за които се изразходва много енергия, са чудесни за Питта, но е много важно да избира хладните часове на деня за тях. Тя изгаря излишната си енергия чрез спортуването, но трябва да си обръща повече внимание и да не практикува спортове за „увеличаване на метаболизма". Когато огнената енергия се подклажда от гняв, тя става пагубна за здравето на своите представители. Не забравяйте, вие, които сте подобни на буйни и бързи овни, че изчерпвате мощта и жизнената си сила или хара, когато позволявате гневът да ръководи вашите действия. Когато сте под въздействие на стрес, много по-добре е да се успокоите, вместо да стигате до крайности. Питта постига спокойствие посредством приятни за окото дейности като рисуване или наблюдаване на зелена ливада, поляна с цветя или проблясващ на слънцето поток. Студената, спокойна, съзерцателна активност и къпането на лунна светлина са превъзходни садхани за хората от този тип.

Светът е най-подобен на Питта във вечерните и утринни часове между 10.00 и 2.00. Тя трябва да внимава да не се впуска в груби, разгорещени конфликти в тези периоди. Нейните представители са известни с избухванията си по време на обяд и след вечеря. Леките храни и напитки подпомагат бушуващите апетити на този тип. Той трябва да избягва силно подправените храни и опияняващите вещества, с които се привиква. Тези мерки ще намалят нуждата на Питта да бъде темпераментна.

Храносмилателната система на тези хора е във върхови  позиции в дванайсет по обяд и в полунощ. На тях им е разрешено да се хранят обилно и питателно през деня, за да задоволят метаболичните си нужди. Пълноценните храни играят изключително важна роля в техния живот - те са лекарството което успокоява избухливата им природа и им помага да си спомнят за своето познавателно аз. На Питта не й е позволено да се отдава на безгрижни и неосъзнати хранителни навици.

Вечерната медитация е особено важна, за да успокои свръхактивния ум на нейните представители. Те трябва да намалят активността си след 18 часа. Визуализацията е добър помощник на медитацията им — успокояващи картини на прохладни потоци, бели пясъци и снегове, зелени гори и развои, ветни и грациозни животни и птици са важни оръжия, посредством които може да бъдат умиротворени тези неспокойни умове.

Макар среднощните часове да носят друг прилив на съзидателна енергия, мъдрата Питта не се поддава на изкушението да остане будна цяла нощ, за да се строполи от изтощение призори. Нейните представители обикновено спят непробудно шест до осем часа по гръб. Те могат да си позволят да спят до по-късно, за да подновят запасите от огромната енергия, изразходена през деня.

Оптималното време за хранене на Питта е закуска в 7, обяд в 12 часа, следобедна закуска в 3 и вечеря в 6 часа.

Препоръчително е в края на деня представителите на този тип да оставят борбата и целите си извън дома. Те имат нужда от грижите на Кафа и мъдростта на Вата, за да възстановят мъжествеността си за следващия ден. Питта трябва да научи много за привлекателността на живота от своите въздушни и водни партньори.

Най-добре за тези хора е да отдават свободното си време на различни форми на обществена благотворителност. Хуманитарните занимания ще осигурят така нужните им уроци по милосърдие. Когато работят в тези дхармични граници, те трябва да се държат колкото се може по-скромно. Това е истинско изпитание за Питта, но с практика този бляскав скъпоценен камък може да развие фините качества, необходими за пробуждането на собствената й благородна и динамична природа.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Розалия
Не се видях в нито един от типовете, описани като мои. Все пак Ви благодаря!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...